Jumaat, 26 Jun 2015

Haji Hadi, the New Anwar

TG Haji Hadi sekarang sudah jadi the new Anwar.

Semua perkara disalahkan ke atas beliau. Orang bawahan perangai buruk, "ini menunjukkan kepimpinan Haji Hadi sudah tidak relevan". Apabila orang bawahan abg Suhaizan Kayat berperangai 'buruk', pengkritik boleh pula berfikiran rasional dan menyalahkan orang bawahan tersebut, tidak pula dipalitkan kepada abg Suhaizan Kayat sebagai "tidak pandai menjaga anak buah".

Ini amat membimbangkan. Mereka secara literally membenci batang tubuh TG Haji Hadi, kerana itulah diletakkan semua kesalahan kepada beliau. TG Haji Hadi tidak melakukan kesalahan secara direct (jelas) untuk dikutuk secara direct, kerana itu, mereka terpaksa menggunakan perbuatan orang lain untuk diproxykan ke atas TG Haji Hadi.

"Tiada program dakwah kepada orang bukan Islam, kerana itulah kepimpinan perlu ditukar," kata Leman Raja Lawak, sewaktu ditanya kenapa menyokong Ustaz Ahmad Awang. Bukankah tugas-tugas untuk menghubungkan antara PAS dan orang bukan Islam terletak pada bahu Dr Mujahid Yusuf Rawa? Kenapa ingin ditukar Presiden, tetapi tidak Dr Mujahid?

Ini menandakan kerosakan pemikiran pengkritik sebegini. Mereka tidak sedar mereka bias. Malahan lebih teruk, mereka sangka, mereka sedang berbuat kebaikan. Ini menyedihkan.

Sama seperti DAP. Mereka keluar PR di Sabah dan Sarawak, kemudian memutuskan hubungan dengan Presiden yang dipilih oleh muktamirin (jadi, ini bermakna memutuskan hubungan dengan semua muktamirin), kemudian disalahkan kepada PAS apabila PR berpecah? Ini sungguh lucu.

Lucunya, ada ahli PAS yang menyatakan bahawa PR berpecah semua salah TG Haji Hadi.
Seriously man? Are you on weed or something?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan